Barbara van Seters

Barbara van Seters

Projectmanager

Barbara houdt zich als projectmanager bezig met het begeleiden van projecten. Ze heeft veel klantcontact en is de schakel tussen de klant en haar collega ontwerpers en technici. Plannen, creatief meedenken en adviseren aan de klant zijn zaken waar Barbara veel plezier uit haalt. Meer

Occhio houdt een hackathon!

Barbara van Seters 20 december 2013

Lege, ingedeukte blikjes energydrink, pizzadozen waar nog wat half aangegeten punten in zitten, een stretcher in de hoek en holle, vermoeide blikken, maar wél met stralende ogen! Dat is hoe het einde van een gemiddelde hackathon eruit ziet en waar Occhio er ook een van gaat organiseren.

Een hack-a-watte? Hackathon dus.

Wat is het precies? In korte tijd (meestal 24 tot 48 uur) komt een groep ontwikkelaars samen om met elkaar software te maken. Het hoeven niet alleen programmeurs te zijn, vaak doen er ook (interactie) designers mee die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, juiste look en feel en usability. Een hackathon is niet kwaadaardig, maar een marathon voor hackers – en hackers zijn techneuten (vroeger ontstaan als geinteresseerde in beveiligingssystemen, nu vooral bekend als inbreker in computersystemen). Soms heeft een hackathon een thema en wordt er een prijs aan verbonden. Doel is na afloop van de hackathon een werkende applicatie of site op te leveren.

hackathon-scene

En nu gaan wij met Occhio ook een hackathon houden. Onze eigen website is al een tijdje aan een opfrisbeurt toe, maar door ‘druk druk druk’ met alle lopende zaken en projecten (waar we overigens heel blij mee zijn), sneuvelt het project “werken aan de nieuwe Occhio site” als eerste.
Wij houden bij Occhio wel van een uitdaging en leek het ons naast nuttig en heel leuk vooral ook leerzaam om eens een eigen hackathon te houden. En welk mooier doel dan onze eigen Occhio website?!

Vanaf vrijdag 3 januari 2014 om 09.00 uur sharp gaan onze deuren op slot, de timer aan en zijn wij gedurende 48 uur met z’n allen met maar één doel voor ogen aan het hacken, extreme programming, designen, testen, scrummen en vooral ook veel lol aan het maken. De hardwerkende programmeurs worden ondersteund met een oliebolletje, kopje soep en biertje op z’n tijd, afgewisseld met koffie, suikers en de nodige twee ons groenten en twee stuks fruit. RSI wordt voorkomen door een stoelmassage. En om het creatieve proces in gang te houden staat het ‘foute uur’ aan, afgewisseld met klassieke en hardrock muziek (en alles wat daar tussenin zit).

Altijd al benieuwd geweest naar een hackathon en hoe dat er ‘achter de schermen’ uitziet? Jullie kunnen ons hackathon-avontuur volgen op occhio.nl. We hangen een webcam op, maken foto’s en houden een blog bij. Zondag 5 januari staat de nieuwe site online! Klinkt heftig, en dat is het ook. Kijk je met ons mee?