Joris van Gelder

Joris van Gelder

Algemeen directeur

Joris is algemeen directeur van Occhio en adviseert en begeleidt klanten bij uiteenlopende webprojecten. Marketing, sales en projectmanagement methodiek zijn daarbij zijn focusgebieden. Meer

2 top toevoegingen voor Gmail / Google Apps: Gmelius & Boomerang

Joris van Gelder 21 april 2013

Gebruik je Gmail zakelijk of prive? Zo ja, dan moet je de volgende twee plug-ins zeker gaan gebruiken. Het maakt het werken met Gmail (nog) veel prettiger. Eerder schreven we over de meest handige extensies voor Gmail, maar ik gebruik nu al een  tijd twee hele goede nieuwe: Gmelius (belangrijkste feature: geen adds meer in je mail) en Boomerang (belangrijkste feature: mail laten terugkomen als reminder en mail op een bepaalde tijdstip laten versturen).

Gmail cross browser extensie Gmelius

Gmelius is een extensie voor Gmail die ervoor zorgt dat je vooral kunt focussen op je e-mail en niet om de ‘rotzooi’ eromheen: geen adds meer, je kunt de zoekfunctie onzichtbaar maken (en wel oproepbaar), duidelijkere attachment iconen en nog een aantal handige functies.

Gmelius is a cross-browser extension that proposes a better and cleaner Gmail inbox.

Het is simpel te installeren: ga naar je Preferences in Google Chrome en dan naar Extensions en zoek Gmelius via de zoekfunctie. In Firefox kun je gaan naar Tools -> Add-ons en zoek Gmelius.

blog-occhio-gmelius-add-ons
Na de installatie kies je bij Gmelius bij het overzicht van de extensions voor je Options in Chrome of in Firefox Preferences. Stel vervolgens in wat je prettig vindt. Ik heb in ieder geval de advertenties onzichtbaar gemaakt, de header automatisch ingeklapt om ruimte te sparen, subtle row highlighting aangezet, wanneer je met de muis over een een mailtje beweegt.

blog-occhio-gmelius

Boomerang for Gmail: Scheduled sending & email reminders

En dan de tweede: Boomerang! Met Boomerang voor Gmail kun je mailtjes op vooraf bepaalde momenten laten versturen. Stel je bent tot diep in de nacht je e-mail aan het bijwerken, maar je wilt liever dat de mail de ochtend erna pas bij je ontvanger terechtkomt: stel het in! Of je gaat een paar dagen weg en wilt de mail verzenden als je er niet bent: stel het in!
Maar de handigste functie vind ik de boomerang-functie: je kunt mails uit je inbox weghalen en laten terugkomen op het moment dat je dat wilt (dit doet denken aan de nieuwe iPhone app Mailbox). Maar handig is dat Boomerang mailtjes in je inbox kan laten terugkomen na een bepaalde tijd, bijvoorbeeld als je wilt dat iemand reageert binnen een bepaalde tijd. Hoor je niets, dan zal Boomerang in ieder geval de mail als nieuwe mail boomerangen in je inbox.

blog-occhio-boomerang-gmail

Net als met Gmelius is Boomerang een plug-in (add-on / extensie) die zowel voor Firefox als voor Google Chrome geschikt is.
Boomerang is gratis tot 10 mails per maand – dus 10x boomerangen etc. Wil je meer, dan kun je de betaalde versie nemen, 4,99$ per maand voor Gmail en 14,99$ voor Google Apps.

Heb jij ook nog goede tips? Laat het me weten!