Oebe Rombout

Oebe Rombout

Technisch directeur

Oebe is verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering rondom Occhio's webprojecten (websites, webapplicaties en webmodules). Oebe is regelmatig projectmanager van zowel lopende projecten als een aantal servicecontracten. De ontwikkeling van producten en modules is een van de dingen waar hij zich in het bijzonder sterk voor maakt. Meer

Cookiewet: Google Analytics toegestaan en Tweede Kamer wil einde popups

Oebe Rombout 13 februari 2013

In de herziene versie van Veelgestelde vragen over de cookiebepaling vamn de OPTA is een deel geschrapt ten opzichte van eerst. In dit geschrapte deel stond expliciet dat er voor analytische cookies toestemming gevraagd moest worden. Dit impliceert dat het nu niet meer nodig is om voor bijvoorbeeld Google Analytics een toestemming te vragen.

Daarnaast kwam vandaag in het nieuws dat de Tweede Kamer een einde wil maken aan de gebruiksonvriendelijke popups. Een informatiebalk met eventueele instellingsmogelijkheden zou dan wellicht volstaan. Woensdag debatteert de Tweede Kamer met minister Kamp over de cookiewet. We wachten het in spanning af.

cookies-occhio-blog

Meer informatie over het ‘netjes’ configureren van Google Analytics kan je teruglezen in mijn vorige blog over de cookiewet. Meer informatie over de cookiewet is na te lezen in voorgaande blogs over de cookies.